ТОП-3 рецепти риби на мангалі

Риба, приготовлена на грилі, має особливий аромат, зберігає соковитість та смак. Крім смакових якостей, риба на грилі відноситься до здорового та правильного харчування. Мінімум калорій та максимум корисних мікроелементів. Все ще боїтеся готувати морепродукти на грилі? Ми доведемо, що це просто і швидко, а готова страва викликає захоплення у всієї вашої родини.

Лосось на грилі, який вдасться приготувати всім

Із цим рецептом ви гарантовано зможете приготувати ідеальну рибку, навіть якщо вперше вирішили це зробити.

Для 4-х порцій нам знадобиться:

  • Стейк лосося – 4 шт (можете також використовувати форель чи іншу червону рибу)
  • Лимон – 1 шт
  • Олія оливкова – 1 ст.л.
  • Сіль морська, суміш перців – за смаком

Починаємо готувати:

  1. Рибні стейки промийте та приберіть зайву вологу за допомогою паперового рушника. Посипте сіллю та сумішшю перців з двох сторін, змастіть оливковою олією і збризкайте соком половини лимона. Залишіть маринуватися на 15 хвилин.

  2. Решітку для гриля трохи змастіть оливковою олією. Рибу теж можна трохи промазати олією перед приготуванням. Це дозволить зробити рум'яну хрустку скоринку.

  3. Смажте стейки по 3 хвилини з кожного боку та подавайте до столу. Сервірувати рибку можна овочами, приготованими на грилі, зеленню або рисовою подушкою.

Стейки виходять соковитими та рум'яними з тонким ароматом лимона.

Ніжна скумбрія зі спеціями

На 6 порцій нам знадобиться:

  • Скумбрія (свіжа чи морожена) – 3 шт.
  • Олія - 3 ст.л.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Мелений імбир – 1 ч.л.
  • Лимон – половинка
  • Спеції: сіль, суміш перців, суміш італійських трав, сушений базилік – за смаком

Починаємо готувати:

  1. Заморожену рибу попередньо розморозьте. Обріжте плавці, голови, хвости, приберіть нутрощі та плівки. Добре промийте і зробіть невеликі косі надрізи на шкірці, щоб вийшов гарний візерунок.

  2. Тушки риби приправте спеціями і збризкайте соком лимона.

  3. Імбир, часник, базилік та італійські трави змішайте з олією в окремому посуді.

  4. Рибу змастіть маринадом з усіх боків та залиште маринуватися на 30 хвилин.

  5. Смажити скумбрію можна по 8-10 хвилин з кожного боку, але якщо рибка велика, можете потримати на грилі трохи довше.

Ароматна скумбрія відмінно поєднується зі свіжими овочами та лавашем.

Короп із зеленим яблуком

Любите рибалити? Тоді цей рецепт точно припаде вам до смаку.

На 8 порцій нам знадобиться:

  • Короп – до 2 кг
  • Цибуля – 3 головки
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелене яблуко (беріть кислий сорт, наприклад Семеренко або Гренні Сміт) – 1 шт.
  • Сіль, перець – за смаком
  • Рослинна олія – 1 ст.л.

Починаємо готувати:

  1. Очистіть коропа від луски, видаліть плавці, хвіст та голову. Очистіть від нутрощів, добре промийте. Всередині та зовні промажте сумішшю солі та перцю. На шкірці зробіть косі глибокі надрізи.

  2. Лимон поріжте дольками і помістіть в надрізи на шкірці.

  3. Яблуко очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою, теж саме повторіть з цибулею. Яблуко збризкайте лимонним соком, щоб воно не потемніло.

  4. Цибулю та яблука покладіть всередину риби і скріпіть черевце зубочистками (можна зв'язати ниткою, як зручніше).

  5. Решітку змастіть олією і смажте рибку по 20-30 хвилин з кожного боку. Увага: риба має бути повністю готова, так як вживання сирої річкової риби є небезпечним для здоров'я.

Готового коропа наріжте порційними шматочками або подайте повністю, прикрасивши зеленню і свіжими овочами.

ЧИТАТИ ТАКОЖ

Справжній узбецький плов у казані

Охоче ділимося з вами рецептом справжнього узбецького плову, який ви точно зможете повторити.

Детальніше
Як смажити стейк на мангалі?

Приготувати смачний та ароматний стейк на мангалі дуже просто, головне знати деякі секрети та особливості приготування. Ми розповімо, як приготувати стейк на мангалі не гірше ніж професійний шеф-кухар, а може навіть краще.

Детальніше
Дрова чи вугілля для мангалу?

Існує думка, що дрова краще, проте не все так категорично. Пропонуємо розібратися в цьому питанні та вирішити для себе, що ж насправді варто обирати і в якій ситуації.

Детальніше
Гарячі напої на мангалі: кращі зимові рецепти

Пропонуємо вам приготувати дещо несподіване, а саме – гарячі напої. Вони чудово доповнять вечерю та зігріють в зимовий період.

Детальніше
Бургери на мангалі – рецепт ідеальної закуски

Бургери – одна з найпопулярніших закусок у всьому світі. Їх полюбляють і дорослі, і діти, бо вони поживні і швидко втомлюють голод, особливо на природі. Проте мало хто готує бургери на мангалі. І дарма!

Детальніше
Рецепт справжнього кулешу в казані на мангалі

Ми знайшли оригінальний рецепт козацького кулешу з деякими забутими інгредієнтами. Готувати страву можна, як на печі, так і на відкритому вогні

Детальніше
Рецепти страв у казані на багатті

Полюбляєте готувати страви в казані на природі? Пропонуємо вам декілька нетипових рецептів страв у казані, які дозволять вам ближче познайомитися з української, грузинською та угорською кухнею.

Детальніше
Цікаві рецепти приготування люля-кебаб на мангалі

Пропонуємо вам рецепти простої та незвичайної страви – люля-кебаб на мангалі. Додайте до нього смажені на грилі овочі, пляшечку гарного грузинського вина – і теплий тематичний вечір вам гарантовано.

Детальніше
10 порад для вибору мангалу

Як вибрати мангал, щоб відпочинок та готування страв на природі приносили лише радість та задоволення? Ми поділимося основними правилами, які допоможуть підібрати оптимальне для вас рішення.

Детальніше
Дрова для шашлику: як заготовити та зберігати вдома

Осінь – ідеальний час заготовити дрова для шашлику. По-перше, саме зараз варто обрізати фруктові дерева, а ця деревина найкраще підходить для смаження м'яса. По-друге, восени рух соку зупиняється, тому деревина сухіша, ніж у теплу пору року.

Детальніше
Незвичайні страви, які можна приготувати на мангалі

Впевнені, що ці цікаві страви на мангалі не залишать байдужими ні вас, ні ваших гостей. Слідкуйте за статтями на нашому блозі, де регулярно публікуємо рецепти смачних страв на мангалі.

Детальніше
Як уникнути появи корозії на поверхні мангалу

Як врятувати мангал від іржі та корозії? Найпростіший спосіб - це дотримуватися правил догляду, щоб запобігти корозії. Про це ми розповімо докладніше.

Детальніше
Як правильно проводити перше обпалювання мангалу чи печі

Перший випал допомагає загартувати це термостійке покриття та підготувати виріб до наступних температурних навантажень. Крім цього, така первинна термообробка допомагає позбутися зайвих запахів, пилу, мікротріщин, які незмінно з'являються на стінках у процесі виробництва.

Детальніше
Рецепт найкращих реберець барбекю на грилі

Бажаєте приготувати найсоковитіші та апетитні свинячі реберця на грилі? Наша добірка рецептів допоможе вам зробити м'ясо м'яким та ніжним, при цьому на маринування піде зовсім небагато часу.

Детальніше
Як самостійно почистити мангал

Ми допоможемо вам розібратися з основними правилами чищення мангалу та решітки-гриль, а також поділимося лайфхаками, які використовують шеф-кухарі.

Детальніше