ТОП-3 рецепти риби на мангалі
Риба, приготовлена на грилі, має особливий аромат, зберігає соковитість та смак. Крім смакових якостей, риба на грилі відноситься до здорового та правильного харчування. Мінімум калорій та максимум корисних мікроелементів. Все ще боїтеся готувати морепродукти на грилі? Ми доведемо, що це просто і швидко, а готова страва викликає захоплення у всієї вашої родини.
Лосось на грилі, який вдасться приготувати всім
Із цим рецептом ви гарантовано зможете приготувати ідеальну рибку, навіть якщо вперше вирішили це зробити.
Для 4-х порцій нам знадобиться:
- Стейк лосося – 4 шт (можете також використовувати форель чи іншу червону рибу)
- Лимон – 1 шт
- Олія оливкова – 1 ст.л.
- Сіль морська, суміш перців – за смаком
Починаємо готувати:
-
Рибні стейки промийте та приберіть зайву вологу за допомогою паперового рушника. Посипте сіллю та сумішшю перців з двох сторін, змастіть оливковою олією і збризкайте соком половини лимона. Залишіть маринуватися на 15 хвилин.
-
Решітку для гриля трохи змастіть оливковою олією. Рибу теж можна трохи промазати олією перед приготуванням. Це дозволить зробити рум'яну хрустку скоринку.
-
Смажте стейки по 3 хвилини з кожного боку та подавайте до столу. Сервірувати рибку можна овочами, приготованими на грилі, зеленню або рисовою подушкою.
Стейки виходять соковитими та рум'яними з тонким ароматом лимона.
Ніжна скумбрія зі спеціями
На 6 порцій нам знадобиться:
- Скумбрія (свіжа чи морожена) – 3 шт.
- Олія - 3 ст.л.
- Часник – 2-3 зубчики
- Мелений імбир – 1 ч.л.
- Лимон – половинка
- Спеції: сіль, суміш перців, суміш італійських трав, сушений базилік – за смаком
Починаємо готувати:
-
Заморожену рибу попередньо розморозьте. Обріжте плавці, голови, хвости, приберіть нутрощі та плівки. Добре промийте і зробіть невеликі косі надрізи на шкірці, щоб вийшов гарний візерунок.
-
Тушки риби приправте спеціями і збризкайте соком лимона.
-
Імбир, часник, базилік та італійські трави змішайте з олією в окремому посуді.
-
Рибу змастіть маринадом з усіх боків та залиште маринуватися на 30 хвилин.
-
Смажити скумбрію можна по 8-10 хвилин з кожного боку, але якщо рибка велика, можете потримати на грилі трохи довше.
Ароматна скумбрія відмінно поєднується зі свіжими овочами та лавашем.
Короп із зеленим яблуком
Любите рибалити? Тоді цей рецепт точно припаде вам до смаку.
На 8 порцій нам знадобиться:
- Короп – до 2 кг
- Цибуля – 3 головки
- Лимон – 1 шт.
- Зелене яблуко (беріть кислий сорт, наприклад Семеренко або Гренні Сміт) – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Рослинна олія – 1 ст.л.
Починаємо готувати:
-
Очистіть коропа від луски, видаліть плавці, хвіст та голову. Очистіть від нутрощів, добре промийте. Всередині та зовні промажте сумішшю солі та перцю. На шкірці зробіть косі глибокі надрізи.
-
Лимон поріжте дольками і помістіть в надрізи на шкірці.
-
Яблуко очистіть від шкірки і наріжте тонкою соломкою, теж саме повторіть з цибулею. Яблуко збризкайте лимонним соком, щоб воно не потемніло.
-
Цибулю та яблука покладіть всередину риби і скріпіть черевце зубочистками (можна зв'язати ниткою, як зручніше).
-
Решітку змастіть олією і смажте рибку по 20-30 хвилин з кожного боку. Увага: риба має бути повністю готова, так як вживання сирої річкової риби є небезпечним для здоров'я.
Готового коропа наріжте порційними шматочками або подайте повністю, прикрасивши зеленню і свіжими овочами.