Цікаві рецепти приготування люля-кебаб на мангалі
Хотіли б приготувати на мангалі щось особливе? Здивувати гостей чи близьких? Пропонуємо вам рецепти простої та незвичайної страви – люля-кебаб на мангалі. Додайте до нього смажені на грилі овочі, пляшечку гарного грузинського вина – і теплий тематичний вечір вам гарантовано.
Рецепт люля-кебаб на мангалі з курки
Ну, хто не любить курку? Цей вид м'яса їдять і дорослі, і діти, тому люля-кебаб із курки точно стане «королем вечора».
Нам буде потрібно:
- 0.8 кг філе курки;
- 2 цибулини;
- 4 зубчики часнику;
- зелень;
- спеції на смак.
За допомогою блендера необхідно перетворити філе, цибулю, часник і зелень на в'язку масу з фаршу. Потім до неї потрібно додати спеції. Після цього слід сформувати ковбаски навколо шампурів та обсмажити на мангалі. Подавати з томатним соусом чи кетчупом.
Рецепт смачного люля-кебаб із баранини на мангалі.
Кебаб із баранини – це справжня класика, до якої обов'язково потрібно долучитися до кожного любителя смаженого м'яса.
Нам буде потрібно:
- 1 кг баранини;
- 0.5 кг жиру з курдюка;
- 0.4 кг червоної цибулі;
- пучок зелені;
- спеції на смак.
Попередньо потрібно нарізати великими шматками жир, м'ясо і цибулю, після чого обваляти субстанцію в спеціях і додати зелень. Потім потрібно пропустити заготівлю через м'ясорубку. В ідеалі перемолоти баранину потрібно 2 рази, щоб фарш вийшов потрібної консистенції. Потім фарш слід вимішати, подібно до тесту і сформувати невеликі котлети.
Котлети відбийте, випустивши непотрібне повітря і зробіть ковбаски люля. Слід смажити люля-кебаб на ґратах протягом 10 хвилин, перевертаючи кожні 2 хвилини. Мангал в момент приміщення грати вже повинен бути добре розжарений.
Люля-кебаб із яловичини на мангалі
Ця страва найкраще розкривається при подачі з маринованою цибулею або салатом зі свіжих овочів. Для приготування будуть потрібні такі інгредієнти:
- 1 кг яловичини;
- 0.5 кг цибулі;
- 4-6 часникових зубчиків;
- 1 пучок петрушки;
- 150-200 г жиру з курдюка;
- спеції.
Спеції, часник, цибуля та зелень необхідно за допомогою блендера подрібнити до однорідного стану. Нарізане м'ясо, змішане з жировою масою, пропускається через м'ясорубку для досягнення потрібної консистенції. Фарш, що вийшов, змішується з сумішшю з цибулі, часнику, спеціями і зеленню. Маса відбивається, а потім в холодильник на деякий час для охолодження. Смажити люля-кебаб на шампурах необхідно протягом 10 хвилин, поперемінно перевертаючи з кожної із сторін.
Варіантів для приготування люля-кебаб за допомогою мангалу існує достатньо. Важливо лише підібрати той, який найбільше відповідатиме ситуації. Головне не забувати наперед розжарити вугілля до потрібної високої температури. У такому разі на приготування страви піде не більше 10 хвилин. Якщо фарш має потрібну в'язкість, цього тимчасового відрізка буде достатньо, щоб люля пропеклася зовні і зберегла внутрішню соковитість.
Ці прості та доступні рецепти допоможуть вам зробити стіл різноманітнішим та здивувати близьких людей. Смачного!