Рецепти страв у казані на багатті
Полюбляєте готувати страви в казані на природі? Пропонуємо вам декілька нетипових рецептів страв у казані, які дозволять вам ближче познайомитися з української, грузинською та угорською кухнею. Ваші близькі та друзі гарантовано будуть у захваті.
Печеня з картоплі у казані
Ну хто не любить картоплю? Особливо, коли вона приготована на багатті. Пропонуємо вам класичний рецепт печені, яка сподобається і дорослим, і дітям.
Нам знадобиться:
- м’ясо свині – 1 кг;
- картопля – 1 кг;
- цибуля – 1 кг;
- олія – 150 мл;
- вода – 500 мл;
- сіль, перець – за смаком.
Готуємо
- Наріжте м'ясо та картоплю великими шматками, перемішайте м'ясо зі спеціями. Нагрійте олію в казані, додайте картоплю і смажте її з усіх боків до рум'яної скоринки. Відкладіть картоплю і так само обсмажте м'ясо.
- Додайте до м'яса цибулю, нарізану великими шматками, і смажте ще хвилин 10. Додайте спеції, воду і тушкуйте ще 10 хвилин. Додайте зверху картоплю, накрийте кришкою казан і готуй печеню ще близько 30-40 хвилин.
- Ви також можете додати до печені моркву, свіжий перець (гострий чи солодки за смаком), томати та, навіть броколі. Це основа, яка дозволить вашому кулінарному таланту розкритися в повній мірі.
Чкмерулі на багатті
Для цієї грузинської страви найкраще використовувати курячі стегна.
Нам знадобиться:
- курячі стегна – 1,5 кг;
- 20% вершків – 1 л;
- по 1 пучку петрушки та кінзи;
- 1 головка часнику;
- по 2 ст.л. паприки та хмелі-сунелі;
- 10 горошин запашного перцю;
- 100 г вершкового масла;
- сіль, перець – за смаком.
Готуємо
Подрібніть і змішайте всі спеції, натріть ними курячі стегна і залиште їх маринуватися. Дрібно наріжте часник і зелень, змішайте їх із вершками. Розтопіть в казані вершкове масло, покладіть курячі стегна і підсмажте їх хвилини 3-4. Переверніть і підсмажте ще стільки ж з іншого боку. Додайте вершки та тушкуйте все під кришкою 25 хвилин.
Бограч у казані на багатті
Перші страви в казані виходять особливо смачними. Ситний гуцульський гуляш із яловичими ребрами – найкращий доказ цього твердження.
Нам знадобиться:
- 300 г бекону;
- 1 кг яловичих реберець;
- 600 г картоплі;
- 200 г болгарського перцю;
- 200 г помідорів;
- 2 моркви;
- 300 г цибулі;
- 1 перець чилі;
- 3 ст.л. паприки;
- 1 пучок петрушки;
- 1 пучок кропу;
- сіль, перець – за смаком.
Готуємо
- Наріжте бекон смужками та обсмажте у казані у невеликій кількості олії. Додайте цибулю і продовжуйте смажити до золотого кольору. Додайте моркву, і смажте ще 2-3 хвилини. Додайте паприку, спеції, часник і чилі за смаком. Все перемішайте і зверху покладіть реберця.
- Влийте воду, щоб вона покривала м'ясо, і тушкуйте близько однієї години на мінімальному вогні під кришкою. Довільно наріжте картоплю, солодкий перець і помідори, і додайте туди за півгодини до готовності.
- Наприкінці додайте рубану зелень.
Ще більше цікавих та смачних страв на багатті шукайте у нашому блозі.