Як уникнути появи корозії на поверхні мангалу

Дуже часто після використання мангал залишають на вулиці. Під впливом довкілля утворюється іржа. Мангал псується, втрачає свою міцність та привабливість. Згодом корозійні процеси приводять у непридатність всю конструкцію. Як врятувати мангал від іржі та корозії? Найпростіший спосіб - це дотримуватися правил догляду, щоб запобігти корозії. Про це ми розповімо докладніше.

 

Як запобігти появі іржі на жаровні

Іржаві плями з'являються та розвиваються під дією вологи. Однією з причин появи вологи всередині є неправильна експлуатація мангалу: неприбрані вугілля і зола, що залишилися всередині жаровні, вбирають воду і утримують її протягом тривалого часу. Якщо волога не випаровується, вона входить у реакцію окислення з металевими стінками мангалу. Саме це призводить до утворення корозії.

Звідки з'являється іржа

  1. Сколи та подряпини. Порушення цілісності металу формує середовище у розвиток іржі. При очищенні слід уникати застосування абразивних засобів та надто жорстких щіток. Якщо пошкодження все-таки трапилося, подряпане місце слід якнайшвидше покрити термостійкою емаллю. Вона продається у вигляді аерозолю, тому справитися з цим завдання зможе навіть новачок.
  2. Неправильна техніка гасіння вугілля. Багато хто поспіхом заливає ще гарячий мангал холодною водою. І це докорінно неправильно, оскільки ті сегменти металевої жаровні, куди потрапила вода, будуть стягнуті, а нагріті частини розширені. Така дія призводить до деформації пристрою, і згодом – появи корозії.
  3. Неправильне зберігання мангалу. Деякі недобросовісні любителі барбекю після закінчення сезону просто залишають мангал на вулиці. Дощ, сніг та періодичне нагрівання сонячним промінням незмінно призводить до появи корозії.


Головне і найнадійніше правило для всіх власників – очищати мангал після використання та зберігати у закритому сухому приміщенні, і тоді він служитиме вам довгі роки.

ЧИТАТИ ТАКОЖ

Справжній узбецький плов у казані

Охоче ділимося з вами рецептом справжнього узбецького плову, який ви точно зможете повторити.

Детальніше
Як смажити стейк на мангалі?

Приготувати смачний та ароматний стейк на мангалі дуже просто, головне знати деякі секрети та особливості приготування. Ми розповімо, як приготувати стейк на мангалі не гірше ніж професійний шеф-кухар, а може навіть краще.

Детальніше
Дрова чи вугілля для мангалу?

Існує думка, що дрова краще, проте не все так категорично. Пропонуємо розібратися в цьому питанні та вирішити для себе, що ж насправді варто обирати і в якій ситуації.

Детальніше
Гарячі напої на мангалі: кращі зимові рецепти

Пропонуємо вам приготувати дещо несподіване, а саме – гарячі напої. Вони чудово доповнять вечерю та зігріють в зимовий період.

Детальніше
Бургери на мангалі – рецепт ідеальної закуски

Бургери – одна з найпопулярніших закусок у всьому світі. Їх полюбляють і дорослі, і діти, бо вони поживні і швидко втомлюють голод, особливо на природі. Проте мало хто готує бургери на мангалі. І дарма!

Детальніше
Рецепт справжнього кулешу в казані на мангалі

Ми знайшли оригінальний рецепт козацького кулешу з деякими забутими інгредієнтами. Готувати страву можна, як на печі, так і на відкритому вогні

Детальніше
Рецепти страв у казані на багатті

Полюбляєте готувати страви в казані на природі? Пропонуємо вам декілька нетипових рецептів страв у казані, які дозволять вам ближче познайомитися з української, грузинською та угорською кухнею.

Детальніше
Цікаві рецепти приготування люля-кебаб на мангалі

Пропонуємо вам рецепти простої та незвичайної страви – люля-кебаб на мангалі. Додайте до нього смажені на грилі овочі, пляшечку гарного грузинського вина – і теплий тематичний вечір вам гарантовано.

Детальніше
10 порад для вибору мангалу

Як вибрати мангал, щоб відпочинок та готування страв на природі приносили лише радість та задоволення? Ми поділимося основними правилами, які допоможуть підібрати оптимальне для вас рішення.

Детальніше
Дрова для шашлику: як заготовити та зберігати вдома

Осінь – ідеальний час заготовити дрова для шашлику. По-перше, саме зараз варто обрізати фруктові дерева, а ця деревина найкраще підходить для смаження м'яса. По-друге, восени рух соку зупиняється, тому деревина сухіша, ніж у теплу пору року.

Детальніше
Незвичайні страви, які можна приготувати на мангалі

Впевнені, що ці цікаві страви на мангалі не залишать байдужими ні вас, ні ваших гостей. Слідкуйте за статтями на нашому блозі, де регулярно публікуємо рецепти смачних страв на мангалі.

Детальніше
Як правильно проводити перше обпалювання мангалу чи печі

Перший випал допомагає загартувати це термостійке покриття та підготувати виріб до наступних температурних навантажень. Крім цього, така первинна термообробка допомагає позбутися зайвих запахів, пилу, мікротріщин, які незмінно з'являються на стінках у процесі виробництва.

Детальніше
Рецепт найкращих реберець барбекю на грилі

Бажаєте приготувати найсоковитіші та апетитні свинячі реберця на грилі? Наша добірка рецептів допоможе вам зробити м'ясо м'яким та ніжним, при цьому на маринування піде зовсім небагато часу.

Детальніше
ТОП-3 рецепти риби на мангалі

З цими рецептами ви гарантовано зможете приготувати ідеальну рибку, навіть якщо вирішили це зробити вперше. 

Детальніше
Як самостійно почистити мангал

Ми допоможемо вам розібратися з основними правилами чищення мангалу та решітки-гриль, а також поділимося лайфхаками, які використовують шеф-кухарі.

Детальніше