Бургери на мангалі – рецепт ідеальної закуски
Бургери – одна з найпопулярніших закусок у всьому світі. Їх полюбляють і дорослі, і діти, бо вони поживні і швидко втомлюють голод, особливо на природі. Проте мало хто готує бургери на мангалі. І дарма! Бо це дуже просто і швидко робиться.
Як смажити котлети для бургерів на мангалі?
Саме котлети і зупиняють багатьох від приготування бургерів на грилі. Насправді, в цьому процесі немає нічого складного. Для фаршу нам знадобиться:
- свиняча вирізка – 500 г;
- сало – 150 г;
- сіль, перець – за смаком.
Можна взяти готовий фарш, проте ми радимо зробити його самостійно. Для цього прокрутіть у м’ясорубці свинячу вирізку та сало. Додайте сіль та перець, а потім добре перемішайте. Змочіть руки водою та починайте відбивати готовий фарш. Чим довше та краще ви будете його відбивати, тим міцніші будуть котлети. Також можна потроху додавати води до фаршу, щоб сало вступило в реакцію з м’ясом.
Коли фарш добре відіб’єте, сформуйте необхідну кількість котлет. За розміром котлети робіть трошки більше за діаметр булочки, бо під час смаження вони зменшаться.
Смажити котлети треба по 5-7 хвилин з кожної сторони. Проте все залежить від ступеню прожарювання, якщо бажаєте well-done, потримайте на вогні 10-15 хвилин.
Збираємо гамбургер на мангалі
Як готувати котлету – розібралися, залишилось тільки зібрати бургер. Для цього нам знадобиться:
- булочки – 6 шт;
- котлети – 6 шт;
- цибуля червона – 2 шт;
- огірки мариновані – 3 шт;
- бекон – 6 слайсів;
- помідори свіжі – 2-3 шт;
- майонез, соус барбекю – по 50 г;
- масло вершкове – 20 г.
Починаємо готувати:
- Булочки розрізаємо навпіл та перемазуємо трошки вершковим маслом, щоб вони добре засмажилися.
- Готуємо котлети за рецептом, описаним вище.
- Нарізаємо слайсами огірки, помідори, цибулю.
- Готуємо соус: змішуємо майонез та соус барбекю.
- Смажимо спочатку булочки з внутрішньої сторони.
- Смажимо одночасно котлети та кільця цибулі. Перед тим, як знімати котлети з вогню можна покласти на них зверху декілька слайсів сиру, тоді у вас вийде чизбургер на мангалі.
- Збираємо бургер у такій послідовності: булка – соус – котлета (з сиром чи без) – цибуля – огірок – помідор – смажений бекон – булка.
Звичайно, ви можете додати кетчуп, прибрати цибулю і замість огірка використати перець чи лист салату. Проте такий рецепт бургера на мангалі здивує вас та ваших близьких приємним ароматом та нетиповим смаком.