Гарячі напої на мангалі: кращі зимові рецепти

Полюбляєте страви на мангалі? Пропонуємо вам приготувати дещо несподіване, а саме – гарячі напої. Вони чудово доповнять вечерю та зігріють в зимовий період.

Глінтвейн класичний

Нам знадобиться:

  • червоне сухе вино – 1 пляшка;
  • мед (або цукор) – 150 г;
  • гвоздика – 12 бутонів;
  • кориця – 1 паличка;
  • коньяк або ром – 300 мл;
  • лимон – 1 шт.

Головний секрет приготування глінтвейну полягає в тому, що він не має кипіти. Його температура має бути не вище 65-70 ºС. Вино перелити у велику ємність, додати мед (цукор), гвоздику, корицю, а також коньяк або ром. Якщо бажаєте приготувати менш міцний напій, ром можете не додавати. Лимон помийте, наріжте крупними кільцями та покладіть у вино. Також можна додати апельсин.

Нагрійте вино зі спеціями та проваріть протягом 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Пам’ятайте, глінтвейн не можна доводити до кипіння, інакше випарується спирт і напій перетвориться на гарячий компот. 

Бажаєте урізноманітнити рецепт? Замініть червоне вино білим і додайте ягід обліпихи. Смачно і корисно.

Грог

Нам знадобиться:

  • міцний солодкий чай – 1 л;
  • коньяк – 5 ч.л.;
  • ром – 5 ст.л.

Грог вважається традиційним англійським напоєм, який вперше приготували моряки, які хотіли зігрітися. Вони назвали його на честь адмірала Едварда Грога, та напій став настільки популярним, що його почали готувати далеко за межами Англії. Дійсно, грог чудово зігріває, особливо в осінньо-зимовий період.

Готується досить просто: у міцний солодкий чай додаємо коньяк та ром, доводимо до кипіння та розливаємо по келихах. 

Щоб урізноманітнити рецепт, можна замінити чай на свіжозварену каву, додати цукор, ром, коньяк та навіть трохи лікеру «Бейліз».

Карибський кавовий пунш

Нам знадобиться:

  • кава свіжозварена – 750 мл;
  • ром Bacarda Carta Blanca – 100 мл;
  • цукор – 100 г;
  • гвоздика – 5 шт;
  • цедра одного апельсина;
  • збиті вершки.

Спочатку варимо каву. В залежності від кількості людей розраховуйте 2 чайні ложки кави на 200 мл окропу. Тільки но кава почне кипіти, зніміть її з вогню та перелийте в окремий посуд, в якому будете готувати пунш. Кавову гущу треба процідити. 

У свіжозварену каву додаємо ром, гвоздику, цедру та цукор. Все добре перемішуємо та ставимо на вогонь. Помішуючи варимо ще 10 хвилин, але не доводимо до кипіння. Готовий пунш розливаємо по келихах та прикрашаємо збитими вершками.

Імбирне пиво

Нам знадобиться:

  • імбир – 3-4 кореня;
  • цукор – 10 ст.л.;
  • лимони – 3 шт.;
  • газована мінеральна вода – 1 л;
  • листя м’яти, лайм для прикрашання.

Незважаючи на те, що в назві є слово «пиво», це безалкогольний напій, який смакуватиме і дорослим, і дітям. До того ж, він дуже корисний і чудово зможе підтримати імунітет у зимовий період року.

Свіжий імбир треба натерти у казанок, додати цукор та лимонний сік. Все добре розім’яти виделкою та залити мінеральною водою. Залишити на 5 хвилин, а потім процідити через сито. Подавати можна, як холодним так і теплим, розігрівши суміш на вогні. 

Сподіваємося, наші рецепти напоїв зможуть урізноманітнити вашу вечерю біля вогню. Ще більше цікавих рецептів на мангалі шукайте у нашому блозі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ

Справжній узбецький плов у казані

Охоче ділимося з вами рецептом справжнього узбецького плову, який ви точно зможете повторити.

Детальніше
Як смажити стейк на мангалі?

Приготувати смачний та ароматний стейк на мангалі дуже просто, головне знати деякі секрети та особливості приготування. Ми розповімо, як приготувати стейк на мангалі не гірше ніж професійний шеф-кухар, а може навіть краще.

Детальніше
Дрова чи вугілля для мангалу?

Існує думка, що дрова краще, проте не все так категорично. Пропонуємо розібратися в цьому питанні та вирішити для себе, що ж насправді варто обирати і в якій ситуації.

Детальніше
Бургери на мангалі – рецепт ідеальної закуски

Бургери – одна з найпопулярніших закусок у всьому світі. Їх полюбляють і дорослі, і діти, бо вони поживні і швидко втомлюють голод, особливо на природі. Проте мало хто готує бургери на мангалі. І дарма!

Детальніше
Рецепт справжнього кулешу в казані на мангалі

Ми знайшли оригінальний рецепт козацького кулешу з деякими забутими інгредієнтами. Готувати страву можна, як на печі, так і на відкритому вогні

Детальніше
Рецепти страв у казані на багатті

Полюбляєте готувати страви в казані на природі? Пропонуємо вам декілька нетипових рецептів страв у казані, які дозволять вам ближче познайомитися з української, грузинською та угорською кухнею.

Детальніше
Цікаві рецепти приготування люля-кебаб на мангалі

Пропонуємо вам рецепти простої та незвичайної страви – люля-кебаб на мангалі. Додайте до нього смажені на грилі овочі, пляшечку гарного грузинського вина – і теплий тематичний вечір вам гарантовано.

Детальніше
10 порад для вибору мангалу

Як вибрати мангал, щоб відпочинок та готування страв на природі приносили лише радість та задоволення? Ми поділимося основними правилами, які допоможуть підібрати оптимальне для вас рішення.

Детальніше
Дрова для шашлику: як заготовити та зберігати вдома

Осінь – ідеальний час заготовити дрова для шашлику. По-перше, саме зараз варто обрізати фруктові дерева, а ця деревина найкраще підходить для смаження м'яса. По-друге, восени рух соку зупиняється, тому деревина сухіша, ніж у теплу пору року.

Детальніше
Незвичайні страви, які можна приготувати на мангалі

Впевнені, що ці цікаві страви на мангалі не залишать байдужими ні вас, ні ваших гостей. Слідкуйте за статтями на нашому блозі, де регулярно публікуємо рецепти смачних страв на мангалі.

Детальніше
Як уникнути появи корозії на поверхні мангалу

Як врятувати мангал від іржі та корозії? Найпростіший спосіб - це дотримуватися правил догляду, щоб запобігти корозії. Про це ми розповімо докладніше.

Детальніше
Як правильно проводити перше обпалювання мангалу чи печі

Перший випал допомагає загартувати це термостійке покриття та підготувати виріб до наступних температурних навантажень. Крім цього, така первинна термообробка допомагає позбутися зайвих запахів, пилу, мікротріщин, які незмінно з'являються на стінках у процесі виробництва.

Детальніше
Рецепт найкращих реберець барбекю на грилі

Бажаєте приготувати найсоковитіші та апетитні свинячі реберця на грилі? Наша добірка рецептів допоможе вам зробити м'ясо м'яким та ніжним, при цьому на маринування піде зовсім небагато часу.

Детальніше
ТОП-3 рецепти риби на мангалі

З цими рецептами ви гарантовано зможете приготувати ідеальну рибку, навіть якщо вирішили це зробити вперше. 

Детальніше
Як самостійно почистити мангал

Ми допоможемо вам розібратися з основними правилами чищення мангалу та решітки-гриль, а також поділимося лайфхаками, які використовують шеф-кухарі.

Детальніше