Рецепт найкращих реберець барбекю на грилі
Бажаєте приготувати найсоковитіші та апетитні свинячі реберця на грилі? Наша добірка рецептів допоможе вам зробити м'ясо м'яким та ніжним, при цьому на маринування піде зовсім небагато часу.
Реберця з томатами
Нам знадобиться:
- Реберця (краще свинячі) – 1,5 кг
- Цибуля – 2 великі головки
- Томати – 3 шт. середнього розміру
- Олія – 2 ст.л.
Спеції: базилік, петрушка, коріандр, орегано, сіль – до смаку
Починаємо готувати:
-
Беремо свіжі, не заморожені реберця, обполіскуємо водою, протираємо сухим рушником і ріжемо на окремі шматочки. Кісточку, за бажанням, можете відокремити від м'якоті.
-
Цибулю наріжте кільцями середньої товщини. Помідори – дольками.
-
Нарізане м'ясо посоліть та посипте спеціями з усіх боків. У глибокій ємності з'єднайте м'ясо, цибулю, помідори та зелень (петрушку). Цибулю та зелень помніть руками, помідори видавіть. Все добре перемішайте і залиште на 1 годину маринуватися.
-
Реберця смажимо на сухій чистій решітці, можете змастити її соняшниковою олією. Не варто занадто часто перевертати шматочки м'яса, по 15-20 хвилин з кожного боку – буде достатньо.
-
Смажте до утворення рум'яної скоринки з усіх боків. Щоб перевірити готовність м'яса – вставте ножа, якщо він легко входить, а з м'яса тече світлий сік – страва готова!
Реберця з соєвим соусом
Нам знадобиться:
- Ребра – 1,5 кг
- Мед – 75 г
- Соєвий соус – 7,5 ст.л.
- Цукор – 4,5 ст.л.
- Оцет бальзамічний – 4 ст.л.
- Часник – 3 зубчики невеликого розміру
- Кетчуп – 9 ст.л.
- Вода – 1 літр
- Сіль, перець – за смаком
Починаємо готувати:
-
Для приготування маринаду змішайте всі інгредієнти, крім м'яса, і доведіть на вогні до кипіння. Потім покладіть до маринаду ребра та готуйте на мінімальному вогні 45 хвилин.
-
Дістаньте ребра і розріжте на секції по 2-3 кісточки.
-
Маринад уваріть до густоти.
-
Ребра смажте на грилі до утворення рум'яної скоринки, не забуваючи при цьому змащувати їх соусом.
Свинячі ребра, приготовлені в такий спосіб, виходять неймовірно ніжними, соковитими, з приємною пікантною ноткою. Відмінно поєднуються з вареною кукурудзою, зеленню та свіжими овочами.
3 рецепти маринаду для різноманітності
Принцип приготування ребер схожий: ви або їх попередньо відварюєте, або смажите безпосередньо на грилі. Саме тому пропонуємо вам три незвичайні та смачні рецепти маринаду, які здивують, навіть гурманів.
Кефір з цибулею та кінзою
Для маринаду на 1,5 кг реберець знадобиться:
- Цибуля – 3 головки
- Кефір (айран) – 300 г
- Кріп/кінза – 6 гілочок
- Часник – 3 зубчики
- Сіль, перець – за смаком
Змішайте всі інгредієнти та замочіть у них реберця на 2-2,5 години. Не використовуйте занадто багато кефіру, він повинен лише покривати м'ясо.
Вино та лимон
Для маринаду на 1,5 кг реберець знадобиться:
- Біле сухе вино – 150 мл
- Соєвий соус – 4 ст.л.
- Сік лимона – 2 ст.л.
- Лимонна цедра – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ст.л
- Імбир (свіжий/сухий) – 2 ч.л.
- Крохмаль – 2 ч.л.
- Тепла кип'ячена вода – 50 мл
- Сіль, перець – за смаком
Всі інгредієнти змішайте та замаринуйте реберця на 1-2 години. Якщо лимон виявиться надто кислим, можете додати трохи більше цукру.
Апельсиновий сік та мед
Для маринаду на 1,5 кг реберець знадобиться:
- Апельсиновий сік – 2 ст.л.
- Рідкий мед – 2 ст.л.
- Томатний соус – 4 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Вустерський соус (за бажанням) – 1 ст.л.
- Винний оцет – 1 ст.л.
- Сіль, перець – за смаком
Усі інгредієнти змішайте і трохи уваріть на слабкому вогні разом із реберцями. Потім перекладіть на решітку гриля і готуйте до утворення скоринки. При необхідності змащуйте м'ясо залишком маринаду.