Рецепт найкращих реберець барбекю на грилі

Бажаєте приготувати найсоковитіші та апетитні свинячі реберця на грилі? Наша добірка рецептів допоможе вам зробити м'ясо м'яким та ніжним, при цьому на маринування піде зовсім небагато часу.

Реберця з томатами

Нам знадобиться:

  • Реберця (краще свинячі) – 1,5 кг
  • Цибуля – 2 великі головки
  • Томати – 3 шт. середнього розміру
  • Олія – 2 ст.л.

Спеції: базилік, петрушка, коріандр, орегано, сіль – до смаку

Починаємо готувати:

  1. Беремо свіжі, не заморожені реберця, обполіскуємо водою, протираємо сухим рушником і ріжемо на окремі шматочки. Кісточку, за бажанням, можете відокремити від м'якоті.

  2. Цибулю наріжте кільцями середньої товщини. Помідори – дольками.

  3. Нарізане м'ясо посоліть та посипте спеціями з усіх боків. У глибокій ємності з'єднайте м'ясо, цибулю, помідори та зелень (петрушку). Цибулю та зелень помніть руками, помідори видавіть. Все добре перемішайте і залиште на 1 годину маринуватися.

  4. Реберця смажимо на сухій чистій решітці, можете змастити її соняшниковою олією. Не варто занадто часто перевертати шматочки м'яса, по 15-20 хвилин з кожного боку – буде достатньо.

  5. Смажте до утворення рум'яної скоринки з усіх боків. Щоб перевірити готовність м'яса – вставте ножа, якщо він легко входить, а з м'яса тече світлий сік – страва готова!

Реберця з соєвим соусом

Нам знадобиться:

  • Ребра – 1,5 кг
  • Мед – 75 г
  • Соєвий соус – 7,5 ст.л.
  • Цукор – 4,5 ст.л.
  • Оцет бальзамічний – 4 ст.л.
  • Часник – 3 зубчики невеликого розміру
  • Кетчуп – 9 ст.л.
  • Вода – 1 літр
  • Сіль, перець – за смаком

Починаємо готувати:

  1. Для приготування маринаду змішайте всі інгредієнти, крім м'яса, і доведіть на вогні до кипіння. Потім покладіть до маринаду ребра та готуйте на мінімальному вогні 45 хвилин.

  2. Дістаньте ребра і розріжте на секції по 2-3 кісточки.

  3. Маринад уваріть до густоти.

  4. Ребра смажте на грилі до утворення рум'яної скоринки, не забуваючи при цьому змащувати їх соусом.

Свинячі ребра, приготовлені в такий спосіб, виходять неймовірно ніжними, соковитими, з приємною пікантною ноткою. Відмінно поєднуються з вареною кукурудзою, зеленню та свіжими овочами.

3 рецепти маринаду для різноманітності

Принцип приготування ребер схожий: ви або їх попередньо відварюєте, або смажите безпосередньо на грилі. Саме тому пропонуємо вам три незвичайні та смачні рецепти маринаду, які здивують, навіть гурманів.

Кефір з цибулею та кінзою

Для маринаду на 1,5 кг реберець знадобиться:

  • Цибуля – 3 головки
  • Кефір (айран) – 300 г
  • Кріп/кінза – 6 гілочок
  • Часник – 3 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком

Змішайте всі інгредієнти та замочіть у них реберця на 2-2,5 години. Не використовуйте занадто багато кефіру, він повинен лише покривати м'ясо.

Вино та лимон

Для маринаду на 1,5 кг реберець знадобиться:

  • Біле сухе вино – 150 мл
  • Соєвий соус – 4 ст.л.
  • Сік лимона – 2 ст.л.
  • Лимонна цедра – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ст.л
  • Імбир (свіжий/сухий) – 2 ч.л.
  • Крохмаль – 2 ч.л.
  • Тепла кип'ячена вода – 50 мл
  • Сіль, перець – за смаком

Всі інгредієнти змішайте та замаринуйте реберця на 1-2 години. Якщо лимон виявиться надто кислим, можете додати трохи більше цукру.

Апельсиновий сік та мед

Для маринаду на 1,5 кг реберець знадобиться:

  • Апельсиновий сік – 2 ст.л.
  • Рідкий мед – 2 ст.л.
  • Томатний соус – 4 ст.л.
  • Соєвий соус – 1 ст.л.
  • Вустерський соус (за бажанням) – 1 ст.л.
  • Винний оцет – 1 ст.л.
  • Сіль, перець – за смаком

Усі інгредієнти змішайте і трохи уваріть на слабкому вогні разом із реберцями. Потім перекладіть на решітку гриля і готуйте до утворення скоринки. При необхідності змащуйте м'ясо залишком маринаду.

ЧИТАТИ ТАКОЖ

Справжній узбецький плов у казані

Охоче ділимося з вами рецептом справжнього узбецького плову, який ви точно зможете повторити.

Детальніше
Як смажити стейк на мангалі?

Приготувати смачний та ароматний стейк на мангалі дуже просто, головне знати деякі секрети та особливості приготування. Ми розповімо, як приготувати стейк на мангалі не гірше ніж професійний шеф-кухар, а може навіть краще.

Детальніше
Дрова чи вугілля для мангалу?

Існує думка, що дрова краще, проте не все так категорично. Пропонуємо розібратися в цьому питанні та вирішити для себе, що ж насправді варто обирати і в якій ситуації.

Детальніше
Гарячі напої на мангалі: кращі зимові рецепти

Пропонуємо вам приготувати дещо несподіване, а саме – гарячі напої. Вони чудово доповнять вечерю та зігріють в зимовий період.

Детальніше
Бургери на мангалі – рецепт ідеальної закуски

Бургери – одна з найпопулярніших закусок у всьому світі. Їх полюбляють і дорослі, і діти, бо вони поживні і швидко втомлюють голод, особливо на природі. Проте мало хто готує бургери на мангалі. І дарма!

Детальніше
Рецепт справжнього кулешу в казані на мангалі

Ми знайшли оригінальний рецепт козацького кулешу з деякими забутими інгредієнтами. Готувати страву можна, як на печі, так і на відкритому вогні

Детальніше
Рецепти страв у казані на багатті

Полюбляєте готувати страви в казані на природі? Пропонуємо вам декілька нетипових рецептів страв у казані, які дозволять вам ближче познайомитися з української, грузинською та угорською кухнею.

Детальніше
Цікаві рецепти приготування люля-кебаб на мангалі

Пропонуємо вам рецепти простої та незвичайної страви – люля-кебаб на мангалі. Додайте до нього смажені на грилі овочі, пляшечку гарного грузинського вина – і теплий тематичний вечір вам гарантовано.

Детальніше
10 порад для вибору мангалу

Як вибрати мангал, щоб відпочинок та готування страв на природі приносили лише радість та задоволення? Ми поділимося основними правилами, які допоможуть підібрати оптимальне для вас рішення.

Детальніше
Дрова для шашлику: як заготовити та зберігати вдома

Осінь – ідеальний час заготовити дрова для шашлику. По-перше, саме зараз варто обрізати фруктові дерева, а ця деревина найкраще підходить для смаження м'яса. По-друге, восени рух соку зупиняється, тому деревина сухіша, ніж у теплу пору року.

Детальніше
Незвичайні страви, які можна приготувати на мангалі

Впевнені, що ці цікаві страви на мангалі не залишать байдужими ні вас, ні ваших гостей. Слідкуйте за статтями на нашому блозі, де регулярно публікуємо рецепти смачних страв на мангалі.

Детальніше
Як уникнути появи корозії на поверхні мангалу

Як врятувати мангал від іржі та корозії? Найпростіший спосіб - це дотримуватися правил догляду, щоб запобігти корозії. Про це ми розповімо докладніше.

Детальніше
Як правильно проводити перше обпалювання мангалу чи печі

Перший випал допомагає загартувати це термостійке покриття та підготувати виріб до наступних температурних навантажень. Крім цього, така первинна термообробка допомагає позбутися зайвих запахів, пилу, мікротріщин, які незмінно з'являються на стінках у процесі виробництва.

Детальніше
ТОП-3 рецепти риби на мангалі

З цими рецептами ви гарантовано зможете приготувати ідеальну рибку, навіть якщо вирішили це зробити вперше. 

Детальніше
Як самостійно почистити мангал

Ми допоможемо вам розібратися з основними правилами чищення мангалу та решітки-гриль, а також поділимося лайфхаками, які використовують шеф-кухарі.

Детальніше